I Grønland kan du opleve hvalernes leg fra kysten eller enddog fra dit hotelvindue. I sensommeren og begyndelsen af efteråret svømmer hvalerne tæt ved kysten og kan ind imellem også ses i havneområdet. Men naturligvis kommer man allertættest på disse kolossale dyr, hvis man er på havet - og hvalfotosafari tilbydes i de fleste byer. Sejler du med et af passagerskibene langs vestkysten, vil kaptajnen give besked over højttalerne, når der er hvaler i sigte.
 
Rejsebureauer:

Udflugter:

 

 

 

 
Der findes flere forskellig hvalarter i Grønland, her i blandt verdens to største, blåhvalen og finhvalen. Pukkelhval, vågehval, narhval, hvidhval, kaskelot, marsvin og grønlandshval er blandt de øvrige arter.
 
På havet ser du sikkert også sæler, for det anslås, at der i grønlandske farvande lever omkring 2 millioner sæler. Hvalrosser lever hovedsagelig i Nord- og Østgrønland.
 
Din første oplevelse af landets store pattedyr venter straks efter ankomsten til Grønland. Mere end 3.000 moskusokser lever omkring lufthavnen i Kangerlussuaq, og disse store og sindige dyr ses ofte i den umiddelbare nærhed. En times guided rundtur i området omkring lufthavnen vil med stor sandsynlighed bringe dig tæt på moskusokser.
 
Rensdyr lever næsten over alt i fjeldene mellem indlandsisen og havet, og du kan i indlandet være heldig at støde på en flok. Rensdyrskin er meget isolerende, og vælger du at tage på en hundeslædetur, vil du ofte få mulighed for at klæde dig i tøj lavet af rensdyrskin.
 

 

Isbjørnen lever hovedsagelig i de nordlige og østlige egne, men kan komme drivende med storisen fra østkysten til Sydgrønland. Nærkontakt med isbjørne er uhyre sjælden undtagen i Nord- og Østgrønland, og kun i disse områder er det nødvendigt at tage forholdsregler.
 
Hele den nordøstlige del af Grønland er fredet og har status som nationalpark. Med et landområde større end England og Frankrig tilsammen er det verdens største nationalpark. Her lever isbjørne, hvalrosser, rensdyr, moskusokser og en stigende bestand af ulve side om side med mindre dyr og et varieret fugleliv.
 

 
 
 
 
 
 
What's new in Greenland Guide?

 
 
 
 
 
 
What's on?

 
 
 
 
 
 
What's on?

 
 
 
 
 
 

 
Klik for at navigere

© Copyright Greenland Guide
www.greenland-guide.gl