Der er ikke veje mellem byerne i Grønland og heller ingen jernbaner, så rejse i Grønland foregår i luften eller - hvis tid og isforhold tillader det - med skib.
 
Flere fotos om sejlads og flyvning

 
Luftfartsselskaber:
 
Rejsebureauer:


 


 


 


At flyve i Grønland er en overvældende oplevelse. Fra himlen over fjordene ser du ned på gletschertunger og isfjelde fra den endeløse indlandsis. Og helikoptere udgør en stor del af trafiksystemet, da ikke alle byer har landingsbaner. Det er også muligt at tage med helikopter til indlandsisen - og det er en oplevelse: Først stiger maskinen lodret, dykker derefter med næsen forover - og så går det fremad i en højde, der sikrer et forbløffende udsyn med fjelde på begge sider.
 
Arbejdshesten i Grønlandsflys flåde er det canadisk producerede DASH-7 fly med plads til 50 passagerer, brede vinger og fire propeller. Kast et blik ud ad vinduet! Så er du "så tæt på naturen som nogen pilot kan komme", skrev det britiske flytidsskift Commuter World i en reportage.
 
Flysikkerheden i Grønland er meget høj. Man arbejder under nogle af de skrappeste sikkerhedsbestemmelser i verden, men de hastigt skiftende vejrforhold kan medføre aflysninger. Slå koldt vand i blodet - selv ventetiden kan byde på oplevelser.
 
At sejle i Grønland er som at besøge verdens største skulpturpark - isfjelde i alle størrelser og former er udstillet. Nogle er rene giganter, andre mere yndefulde - alle i færd med den uafvendelige, langsomme bortsmelten. Større isfjelde kan holde i tre-fire år og drive så langt mod syd som til New York, før de smelter.
 
Forekomsten af isfjelde er afhængig af vind- og strømforhold. Under sejlads i Grønland vil du opleve, at det er nødvendigt at zig-zagge for at komme frem og undgå at blive klemt inde af isfjeldene.
 
Vær forberedt på, at du får lyst til at stå på dækket time efter time. Og du er på igen, når pukkelhvalerne pludselig dukker op og nysgerrigt kommer helt tæt til skibet, før de rejser halefinnen og forsvinder i dybet. Der er mer'at se frem til: fuglefjelde, snævre stræder, stejle fjeldsider, bygder, flokke af sæler og kælvende gletschere.
 

 

 
En god måde at opleve Grønland fra søsiden på er at sejle med krydstogt- eller passagerskibe langs kysten, men også de lokale turistkontorer byder på sejlture af kortere eller længere varighed. Her i landet er intet hastværk - dukker der en hval op i nærheden, slår skipperen motoren fra.
 

 
Flere fotos om sejlads og flyvning.

 
 
Udflugter:
Air Greenlands flåde:


 
 
 
 
Kort over Grønland

 
 
 
 
 
Søg i Greenland Guide

 
 
 
 
 
Find rundt i Greenland Guide

 
 
 
 
 
Gratis nyhedsbrev

 
 
 
 
 
Send postkort fra Grønland!

 
 
 
 
 
Klik for at navigere

© Copyright Greenland Guide
www.greenland-guide.gl