Grønland er velsignet med et fredeligt folkefærd, der aldrig har ført krig mod nogen, og generelt er folk utroligt gæstfri og udviser stor åbenhed overfor gæster.

Flere fotos om kultur og historie

Rejsebureauer:
Luftfartsselskaber:
Excursions:


 

 

 

 

Grønlands befolkning er overvejende inuit, der føler sig solidarisk med og i tilhørsforhold til inuit i Canada, Alaska og Sibirien. Det er kun 140 år siden den sidste indvandrig fra Canada fandt sted.
 
Grønlands befolkning er fåtallig - 56.000 mennesker i et enormt land. Cirka 20 procent af befolkningen er født udenfor Grønland.
 
Grønland er en del af det danske rige, men siden indførelsen af hjemmestyre i 1979 har landet, med udgangspunkt i parlamentarisk demokrati, udviklet sig henimod en stadig større grad af internationalt orienteret selvstændighed.
 
Fiskeriet er det altdominerende erhverv og udgør 95 procent af den samlede eksport, men i fangerdistrikterne og mange bygder spiller fangst efter sæl og hval en meget stor rolle. Faktisk er det eksistensgrundlaget for en femtedel af befolkningen. Gennem årtusinder har filosofien været at leve i pagt med naturen, men også af naturen - i takt med årstiderne.
 
I Sydgrønland findes der 1000 år gamle velbevarede ruiner fra nordbotiden, deriblandt også den første krisne kirke på det nordamerikanske kontinent, nemlig i Qassiarsuk. I juli 2000 blev en rekonstruktion af kirken indviet.
 
Udtryk for en fortsat levekraft i den traditionelle kultur kan opleves selv i de største byer. Flere og flere bygger deres egen kajak og øver sig i bugter og vige, og et stigende antal kunstnere udfører den traditionelle maske- og trommedans. Både billedkunst, husflid og teaterliv vidner om tydelig inspiration fra fortidens myter og sagn.
 

 
Tupilakker - groteske figurer håndskåret i narhval- eller hvalrostand eller rensdyrgevir - var oprindeligt et symbol på et væsen, der kunne bringe død og ulykke over en fjende. Idag er de eftertragtede gaver at købe med hjem, og der er ikke to, der er ens.
 
Flere fotos om kultur og historie

 

 
A free screen saver
Pauseskærm med grønlandske masker

 

Flere informationer:
 
 
 
 
 
 
 
Abonnér på nyhedsbrev
 
 
 
 
 
 
 

Klik for at navigere

© Copyright Greenland Guide
www.greenland-guide.gl