Hundeslædekørsel er en totaloplevelse af fart, teamwork og storslåede scenerier. "Giv mig sne, giv mig hunde, så kan du beholde resten…" sagde polarforskeren Knud Rasmussen. Du vil give ham ret -vent og se!
 
Flere fotos af hundeslædekørselSlæden føles levende under rensdyrskindet, når den bevæger sig op og ned i takt med terrænnet, og det damper fra de 10-12 halsende slædehunde. Det eneste, der bryder den overvældende stilhed, er når slædekøreren giver sine lavmeldte ordre om at dreje mod venstre eller højre. 10-12 perfekt svungne haler understreger, at vores "motor" trækker ligeligt på alle cylindre.
 
Hundeslæder og slædehunde findes ikke i hele Grønland, men kun fra Sisimiut og nordpå på vestkysten og langs hele østkysten. For den besøgende er det bedste tidspunkt for hundeslædekørsel marts og april. Dog kan du på Diskoøen også om sommeren køre på slæde på gletcheren.
 
Ture på hundeslædes tilbydes af de lokale turistkontorer og varer fra et par timer til flere uger. Hundeslædekøreren er som regel fisker eller fanger, der normalt bruger hundeslæden i forbindelse med sit erhverv til transport til fiske- eller jagtområderne og retur med fisk eller sæler.
 
Snescootere er forbudte i visse områder, da larmen kan skræmme dyrene bort. De anses ikke for at være sikre til længere rejser, da de kan bryde sammen eller løbe tør for brændstof med fatale følger for køreren. Slædehunde, derimod, svigter aldrig.
 

 
Flere fotos af hundeslædekørsel

 

 
 
 
 
 
 
 
 
What's on at top of the World

 
 
 
 
 
 
 
 

Klik for at navigere

© Copyright Greenland Guide
www.greenland-guide.gl