Den traditionelle kultur er stadig levende: Trommedans, kajaksejlads og de farverige nationaldragter. Kunst og husflid er udviklet gennem århundreder.

Flere fotos af is og sne

 

 

 
Du kan opleve isfjelde næsten overalt i Grønland. I Diskobugten kan du møde isfjelde, der rager mere end 100 meter op over vandet - og 90 procent af isfjeldet ligger stadig under vandoverfladen. Verdens mest aktive gletscher ligger ved Ilulissat. Den bevæger sig 25-30 meter om dagen over en 10 km bred front.
 
Besøg ved indlandsisen kan arrangeres fra de fleste byer og som oftest foregår det med helikopter eller skib. I Kangerlussuaq ligger gletscherne kun 25 km fra lufthavnsområdet, og man kan vandre, ride, køre eller endda cykle dertil - og naturligvis overnatte i det medbragte telt.
 
Foråret er den bedste periode for hundeslædekørsel og skiløb, men der er også mulighed for skiløb, heliskiing og hundeslædekørsel om sommeren på gletscherne.
 
Grønland er vært for adskillige sne- og isbegivenheder såsom Arctic Circle Race, der er verdens hårdeste langrendsløb, verdensmesterskabet i isgolf og Nuuk sneskulpturfestival.
 
Som nabo til Nordpolen har Grønland arktisk klima, men der er store klimatiske forskelle mellem nord og syd og mellem indlandet og kystområderne. Generelt er luften meget tør og det medfører, at temperaturen føles anderledes end i Danmark. 10-15 plusgrader føles ganske varmt og minus 10 er egentlig ikke særlig koldt.
 
Flere fotos af is og sne

 

 
Events:
X-treme:

 
 
 
New Sites and Major Updates

 
 
 
Klik for at navigere

© Copyright Greenland Guide
www.greenland-guide.gl