Vandring, lystfiskeri, bjergbestigning og endda paragliding på indlandsisen.
Flere fotos af friluftsliv

 
ferierejser:
Grønland har et potentiale for friluftsliv, der overgår de fleste andre områder i verden. Naturscenerierne er næsten endeløse på verdens største ø og kan tage pusten fra de fleste. Med et indbyggertal i Grønland på bare 55.000 er du virkelig på egen hånd, når du forlader byen eller bygden. Fjeldene, dalene, elvene og indlandsisen er stort set jomfruelige områder.
 
Fjeldvandrere vil møde uspolerede steder over alt. Du kan vandre fra hytte til hytte eller - i Sydgrønland - fra fåreholdersted til fåreholdersted. Erfarne bjergbestigere og klatrere kan finde udfordringer mange steder i Grønland, og strabadserne belønnes med mageløse panoramaer.
 
Flere rejsebureauer tilbyder arrangerede vandreture i Grønland, men du kan naturligvis også selv planlægge din tur, og her er de detaljerede vandrekort et godt redskab.
 
Grønland er et paradis for lystfiskere. Der findes fjeldørreder i de fleste elve, og på havet og i fjordene er der muligheder for at fange enorme helleflyndere eller havkatte i rekordklassen.
 
I det tidlige forår bydes der på isfiskeri efter Grønlandshajer, der kan blive op til 6,5 meter lange, og i Ilulissat er der mulighed for i et par dage at følge en grønlandsk fisker, når han røgter sine langliner, der er sat gennem huller i isen.
 
Kajakken er udviklet af den oprindelige befolkning i de arktiske egne, og i disse år opleves en stigende interesse for kajaksejlads. Fjorde, sunde og skærgårde er ideelle farvande, og flere af turistkontorerne udlejer havkajakker - både på time-, dags- og ugebasis. Sæt kurs mod isfjelde, hvaler og sæler!
 
Man kan tage på bjergbestigning stort set overalt i Grønland. Nanortalik-området i det sydligste Grønland udfordrer bjergbestigere fra hele verden med stejle tinder på over 2.000 meters højde. Andre vælger den modsatte vej og klatrer ned i indlandsisens spalter og grotter.
 

 
Flere fotos af friluftsliv

 

Udflugter:

Events:

Før rejsen:

 
 
 

Klik for at navigere

© Copyright Greenland Guide
www.greenland-guide.gl